Rólunk Alapszabály Programok Fotogaléria Kapcsolat    
 

Kiemelt programjaink a 2018-as évbenKiemelt programjaink a 2017-es évben


Lehár Ferenc anyai ágú felmenői a komáromi temetőben nyugszanak. A sírt így hozattuk rendbe. A felújítást költségeihez hozzájárult a Komáromi Polgármesteri Hivatal is.Kiemelt programjaink a 2016-os évben


Koszorúzás
Kiemelt programjaink a 2015-ös évben


Kiemelt programjaink a 2014-es évben
Kiemelt programjaink a 2013-as évben
2013.május Lehár Fesztivál
Lehár vetélkedő középiskolások számára
Térzenefesztivál: Komáromi Egressy Béni Zeneiskola mellett működő ÖSSZHANG” Közművelődési Alapítvány Fúvószenekara, csehországi fúvószenekar, Veselá kapela Komárno – fúvószenekar valamint a Klapka György dalkör Komárno

2013.aug.17-23 (7 éjszaka) Nemzetközi Lehár nyári zenei tábor – Patince fürdőhely
Penzión** Bonaparte, Penzión** Korzika – a zenét tanuló tehetséges, de szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek számára – Csehország testvérvárosok (Blansko, Terezín), Szlovákia és Magyarország Komárom térségéből – válogatás alapján.

2013.okt-.nov. Lehár tánciskola (6 hetes)

Kéthavonta zenés-irodalmi kéváház – Komárno. (Klubtevékenység)

Lehár Ferenc Polgári Társulás Munkaterve 2012-2013

„ Az első igazi európai polgár „

Lehár Ferenc
Lehár Ferenc
  • A Polgári Társulás célja, hogy a világszerte ismert zeneszerzőnek méltón megőrizzük emlékét, munkásságát, művészete értékeinek megőrzéséhez és továbbviteléhez hozzájárulhassunk.

  • Nyugodtan elmondhatjuk, hogy Őt lehet tekinteni az első igazi európainak, hisz az akkori Osztrák-Magyar Monarchia legtöbb városában megfordult és otthonosan mozgott. Bár Lehárt inkább csak földrajzi értelemben lehet magyarnak tekinteni, Komáromban született, s neveltetése Budapesten, majd Prágában a konzervatóriumban Dvoráknál folytatódott, majd fiatal évei szlovák, osztrák, olasz, szlovén és magyar garnizonvárosokban nemcsak általános , hanem zenei értelemben is a soknemzetiségű Monarchia világpolgárává tették. Nem véletlen, hogy több nemzet is saját művészeként tiszteli.

  • Célunk ezzel a kultúra megújuló minőségű értékeinek a felkarolása és támogatása, hogy a ilyen típusú zenei kulturális értékeket minél szélesebb réteghez el tudjuk juttatni, az ifjabb nemzedékkel meg tudjuk ismertetni, színesebbé tenni a zenei palettát, ezáltal a polgári értékeket felelevenítve.

  • Arra törekszünk, hogy aki szereti az ilyen típusú zenét, azt ne csak gyönyörködtesse, de szórakoztassa is, s így talán jobban is érzi magát a mindennapok szürkeségében.

  • Arra törekszünk, hogy aki szereti a Lehár-zenét, az szívügyének érezze megtartani a hagyományát, aki számára pedig ismeretlen ez a stílus, lehetősége nyíljon megismerkedni vele közelebbről.

Miért is jó operettet nézni a XXI. században? Mert az embereknek szüksége van a jóra, a szépre , illetve arra az illúzióra, hogy valami szép és jó lehet. Ezt adja az operett. Az operett jelen századi sikerének titka abban rejlik, hogy a koreográfia, a karakterek és az előadásmód is illeszkedik a kor elvárásaihoz, miközben megőrzi az eredeti formáját.

Nemes célunk a kultúraközvetítés, hogy tovább éljen ez a jellegzetesen közép-európai zenei műfaj, közösséget erősítve, baráti légkört teremtve a Határok nélküli Kulturális Együttműködésben.

Meg akarjuk ismertetni e zenei kultúra értékeit a lakhely földrajzi fekvésétől függetlenül, országon belül és kívül ezáltal nemcsak a város és a régió társa-dalmi, polgári és kulturális fejlődéséhez járulunk hozzá, hanem ez a kulturális tevékenység elősegíti a turizmus fejlődését is.

Amennyiben Ön fontosnak tarja a közös értékeke megőrzését, a hagyományok ápolását, a kultúra közvetítését és elnyerte tetszését célkitűzésünk, kérem támogassa a LPT.

Szponzoraink